Често задавани въпроси

Тук можете да намерите отговори на най-често задаваните към нас въпроси. Ако имате други въпроси, можете да ги отправите към нас през формата за запитване.

Телемедицината е практиката за предоставяне на клинична помощ на пациенти от разстояние, използвайки телекомуникационни технологии. С други думи, това е метод за лечение на пациенти от разстояние, чрез интернет. Това може да бъде под формата на видео преглед в реално време или онлайн консултация в текстов формат.

Пациент в местно здравно заведение (или дори от вкъщи в някои случаи) може да се свърже с  доставчик на специализирани грижи, който се намира на отдалечено място чрез видеоконференция. Често медицинска сестра ще бъде на разположение в местното заведение, за да изпълнява задачи за физически преглед (сърдечна честота, кръвно налягане, температура и др.), Както е поискано от специалиста в отдалеченото място, за да ви осигури най-добрата грижа.

Предварителното лично посещение не се изисква, но в някои случаи е необходимо връзката лекар / пациент да се установява лично. Това се определя в зависимост от конкретния случай. Платформата за телемедицина дава възможност за запазване на посещение на място при доктор, в случай, че това се налага след проведените онлайн преглед или онлайн консултация.

Платформата за телемедицина е проектирана да бъде лесна и удобна за използване. Всеки, който може да борави с приложения от вида на Google Drive, iCloud, Facebook, Gmail не би следвало да има проблем да работи свободно с Algera Health.

В много случаи, а вече и в контекста на Covid, онлайн прегледите са по-добрата алтернатива от посещения при доктор в болнично заведение.

Наред с предимствата от здравословен характер, онлайн прегледите са характерни с това, че информацията от тях се запазва във Вашия здравен картон. В следствие на това, Вие имате история на вашето здравословно състояние навсякъде, където отидете.

Качеството на телемедицината като метод за предоставяне на здравни грижи се потвърждава от десетилетия изследвания и демонстрации. Установено е, че телемедицината е безопасен, рентабилен и удобен начин за предоставяне на здравни услуги.

Algera Health е създадена с цел да осигури първични и специализирани здравни услуги от отдалечено разстояние, включително и в населени места, където такива грижи може не са лесно достъпни.

Платформата за телемедицина може да ви осигури по-навременни услуги, когато вашите нужди са спешни, а личният достъпът до медицинско лице не е удобен вариант.

Потенциално телемедицината може да спести на вас и семейството ви пътни разходи, загубено време в чакане и редене на опашки, не на последно място и да изключи досега Ви с други болни лица.

Три са основните бенефициенти на телемедицината:

Пациенти: Телемедицината дава възможност на пациентите да получат грижи без пътуване до лекарския кабинет. Не е нужно да отнемат време от работа или семейни задължения. Те не губят време за пътуване или пари за паркиране или обществен транспорт. Не съществува рискът да бъдат изложени на други пациенти със заразни заболявания.

Медицински лица: Видеопосещенията намаляват времето на всяка среща, позволявайки на медицинските лица да виждат повече пациенти по-ефективно. Това увеличава приходите и минимизира режийните разходи. Телемедицината намалява неявяванията и анулиранията. Платформата също така помага да се осигури лоялност на пациентите в конкурентна здравна среда.

Няколко проучвания са оценили клиничното въздействие на телемедицината и много са положителни по няколко причини:

Специалните грижи могат да се управляват на местно ниво и проучванията показват, че пациентите се лекуват по-добре, когато са в домашна среда, а семейството и приятелите могат да предложат подкрепа.

Пациентите в селските райони могат да получат специални грижи „у дома“. Това не само помага да се избегнат пътуванията до големи градове, но насърчава хората да ползват услуги, от които иначе биха могли да се откажат, защото чувстват, че не могат да пътуват.

Дистанционното наблюдение помага на хронично болните пациенти да управляват състоянието си у дома и е доказано, че намалява болничните реадмисии и посещенията в спешното отделение.

Има много доклади, които подчертават клиничните ползи от увеличения достъп до грижи, които телемедицината може да осигури.

За селските, отдалечени и недостатъчно обслужвани общности, телемедицината може да помогне за осигуряването на специални грижи, които иначе не биха били налични.

Също така прегледи, които изискват скъпо или трудно пътуване и загуба на време, могат да бъдат „пренесени“ онлайн. 

На теория можете да използвате телемедицината за почти всякакви грижи за здравето.

Онлайн прегледите в платформата са структурирани по подобие на лична среща с лекар. Най-често обаче телемедицината се използва, когато пациентът се нуждае от достъп до специализирани услуги, които не се предлагат от личния му лекар. 

Изпратете запитване

    Нашият екип ще се свърже с вас за уточняване на детайли.

    Създайте своя профил

    Регистрирайте се бързо и лесно и запазете своя първи преглед!