Често задавани въпроси

Тук можете да намерите отговори на най-често задаваните към нас въпроси. Ако имате други въпроси, можете да ги отправите към нас през формата за запитване.

Телемедицината е практиката за предоставяне на клинична помощ на пациенти от разстояние, използвайки телекомуникационни технологии. С други думи, това е метод за лечение на пациенти, използващи интернет и телефон. Това може да бъде под формата на видео посещения в реално време, защитена електронна поща или дистанционно наблюдение на жизнените показатели на пациента.

Пациент в местно здравно заведение (или дори от вкъщи в някои случаи) може да се свърже с  доставчик на специализирани грижи, който се намира на отдалечено място чрез видеоконференция. Често медицинска сестра ще бъде на разположение в местното заведение, за да изпълнява задачи за физически преглед (сърдечна честота, кръвно налягане, температура и др.), Както е поискано от специалиста в отдалеченото място, за да ви осигури най-добрата грижа. Камерите и други инструменти за наблюдение позволяват на специалиста да види на екрана точно това, което сестрата вижда лично. Например, по време на дерматологичен преглед, специалистът може да увеличи и да поляризира някои от проблемите на кожата. Освен технологията, сесиите се третират като лична среща.

Предварителното лично посещение не се изисква, но в някои случаи е необходимо връзката лекар / пациент да се установява лично. Това се определя в зависимост от конкретния случай.

Като цяло софтуерът за телемедицина е проектиран да бъде толкова лесен за използване, колкото други познати съвременни приложения. Пациентите и доставчиците с основно познаване на онлайн приложенията трябва да могат бързо да разберат как да използват приложението за телездравеопазване.

Качеството на телемедицината като метод за предоставяне на здравни грижи се потвърждава от десетилетия изследвания и демонстрации. Установено е, че телемедицината е безопасен, рентабилен и удобен начин за предоставяне на здравни услуги.

Алгера е създаден с цел да осигури първични и специализирани здравни услуги в отдалечени райони и недостатъчно обслужвано население, където такива грижи може да не са лесно достъпни. Алгера може да ви осигури по-навременни услуги, когато вашите нужди са спешни и последващите грижи могат да бъдат направени във вашия град в много случаи. Потенциално телемедицината може да спести на вас и семейството ви пътни разходи, загубено време от работа и разходи за пътуване до центрове за грижи на километри от дома ви.

Три са основните бенефициенти на телемедицината:

Пациенти: Телемедицината дава възможност на пациентите да получат грижи без пътуване до лекарския кабинет. Не е нужно да отнемат време от работа или семейни задължения. Те не губят време за пътуване или пари за паркиране или обществен транспорт. Те не рискуват да бъдат изложени на други пациенти със заразни заболявания. И те получават по-добри здравни резултати и стават по-ангажирани със собственото си здравеопазване.

Доставчици: Видеопосещенията намаляват времето на всяка среща, позволявайки на доставчиците да виждат повече пациенти по-ефективно. Това увеличава приходите и минимизира режийните разходи. Телемедицината намалява неявяванията и анулиранията. Той също така помага да се осигури лоялност на пациентите в конкурентна здравна среда.

Здравната система: Дори ако никога не използвате телемедицина сами, най-вероятно ще се възползвате от практиката. Ефективността на телемедицината ще намали времето за чакане за лични посещения, ще помогне на хората с неспешни състояния да бъдат извън спешното отделение и ще подобри общото здраве на населението.

Няколко проучвания са оценили клиничното въздействие на телемедицината и много са положителни по няколко причини:

Специалните грижи могат да се управляват на местно ниво и проучванията показват, че пациентите се лекуват по-добре, когато са в домашната си общност, а семейството и приятелите могат да предложат подкрепа

Пациентите в селските райони могат да получат специални грижи „у дома“. Това не само помага да се избегнат пътуванията до големи градове, но насърчава хората да ползват услуги, от които иначе биха могли да се откажат, защото чувстват, че не могат да пътуват.

Дистанционното наблюдение помага на хронично болните пациенти да управляват състоянието си у дома и е доказано, че намалява болничните реадмисии и посещенията в спешното отделение.

Има много доклади, които подчертават клиничните ползи от увеличения достъп до грижи, които телемедицината може да осигури. Освен това, както удовлетвореността на пациентите, така и на доставчика от телемедицината, се конкурират с тези мерки за медицина лице в лице.

За селските, отдалечени и недостатъчно обслужвани общности телемедицината може да помогне за осигуряването на специални грижи, които иначе не биха били налични или които изискват скъпо или трудно пътуване и загуба на време от работа или училище. Ако отдалечен специалист поръча специфични грижи, лабораторни изследвания или предписания, те могат да бъдат обработени от местните болници, клиники или аптеки.

На теория можете да използвате телемедицината за почти всякакви грижи за здравето.

Срещите на телемедицината са структурирани по подобие на лична среща с лекар. Най-често обаче телемедицината се използва, когато пациентът се нуждае от достъп до специализирани услуги, които не се предлагат от личния му лекар. В по-широк мащаб телемедицината може да се използва за скрининг на рак на кожата, оценки на психичното здраве, ортопедични консултации, управление на хронични заболявания и широк спектър от други медицински услуги.

Изпратете запитване

  Нашият екип ще се свърже с вас за уточняване на детайли.

  Дигитален картон банер
  Онлайн преглед банер
  Лабораторни изследвания банер

  Създайте своя профил

  Регистрирайте се бързо и лесно и запазете своя първи преглед!

  Регистрация