Намиране на точния термин за модерно цифрово здравеопазване

Здравната индустрия се развива с бързи темпове, тъй като специалистите и заведенията търсят начини да увеличат достъпа на своите пациенти до грижи, като същевременно намаляват общите разходи за здравеопазване. За щастие дигиталните технологии улесняват здравните специалисти в комуникацията със своите пациенти, разрушавайки бариерите, които могат да възпрепятстват достъпа на пациента до медицинска помощ.

С помощта на видео на живо, аудио и незабавни съобщения, пациентите вече могат да взаимодействат с лекарите от уюта на своя дом. Това е особено полезно за тези, които живеят в селските райони, които иначе често би трябвало да шофират на дълги разстояния до кабинета на местния лекар или да посетят специалист.

С новите термини като телемедицина и виртуални грижи, здравните специалисти трябва да се уверят, че използват правилния език, когато обучават пациентите за ползите от тези нови цифрови инструменти.

Определяне на термина телемедицина

Терминът телемедицина се отнася конкретно до лечението на различни медицински състояния, без лекаря да се вижда лично с пациента. Доставчиците на здравни услуги могат да използват платформи за телездраве като видео на живо, аудио или незабавни съобщения, за да отговорят на притесненията на пациента и да диагностицират състоянието си от разстояние. Още по-вълнуващо е появата на приложения за телемедицина, които дават на пациентите достъп до грижи директно от телефоните или таблетите си.

Разбира се, лечението на определени състояния от разстояние може да бъде предизвикателство. Телемедицината често се използва за лечение на често срещани заболявания, управление на хронични заболявания или предоставяне на специализирани услуги. Ако пациентът не се справя с възникващо или тежко състояние, лекарят ще го посъветва да потърси медицинска помощ лично.

Определяне на термина виртуална грижа

Виртуалната грижа е широк термин, който обхваща всички начини доставчиците на здравни услуги да взаимодействат отдалечено със своите пациенти. В допълнение към лечението на пациенти чрез телемедицина, лекарите могат да използват видео, аудио и незабавни съобщения на живо, за да комуникират дистанционно със своите пациенти.

Това може да включва проверка след лично посещение, наблюдение на жизнените показатели след операция или отговор на всякакви въпроси относно тяхната диагноза, състояние или план за лечение. Просто казано, терминът виртуална грижа е начин да се говори за всички въпроси, по които пациентите и лекарите могат да използват цифрови инструменти за комуникация в реално време. Докато телемедицината се отнася до грижи за пациенти на дълги разстояния, виртуалната грижа е много по-широк термин, който се отнася до разнообразни цифрови здравни услуги.

Намиране на точния термин за настоящия ландшафт на здравеопазването

Тъй като лекарите и техните пациенти се опитват да осмислят и използват тези цифрови инструменти в своя полза, всеки трябва да е наясно какво означават тези термини и как те са свързани помежду си. Лесно е да се види как някои пациенти могат да намерят тези условия и услуги за объркващи, особено ако нямат възможност да се срещнат лично със своя доставчик на здравни грижи. Доставчиците на здравни услуги трябва да помогнат на своите пациенти да разграничават тези термини, за да са сигурни, че всеки има ясно разбиране за използваните цифрови здравни инструменти.

Когато се обсъжда дигитализацията на здравеопазването, обикновено е най-добре да се използва терминът виртуална грижа вместо телемедицина. Последното има по-ограничена дефиниция, докато виртуалната грижа рисува по-изчерпателна картина на съвременния здравен пейзаж, която включва нещо повече от телемедицина.

Източник: https://intouchhealth.com/

Дигитален картон банер
Онлайн преглед банер
Лабораторни изследвания банер